El portaveu

Finalment ha aparegut. Després d’un mes i mig de caos, pancartisme i pudor a suat – quina necessitat tenen els antisistema de no dutxar-se? No podrien fer el mateix respectant les mínimes normes d’higiene que exigeix l’estiu barceloní? – hem assistit amb expectació a la proclamació del portaveu dels indignats. Enfundat en la capa de perroflauta rastafari, Rubalcaba ha sorprès tothom liderant la revolta de les consignes buides. “La culpa la tenen els bancs!” “Conec les solucions contra l’atur!” I com si no fos alhora el portaveu del govern més desacreditat internacionalment de la història de la democràcia espanyola, com si no hagués liderat el país cap a l’atur més ruïnós, proclama al poble ignorant que ell té les receptes per sortir de la crisi però que no les dirà fins que arribi al poder. Però ¡esto qué es! Possiblement el consell d’un estrateg desesperat que, sabent que se’n va a l’atur el proper mes de març aprofita per fer allò del convento i fer-ho dentro de les notres boques.

Aquesta capacitat per jugar el doble joc del govern i de l’oposició ja l’hem vist de manera reiterada en els últims anys. Però una cosa és que la practiquin els de ICV, que com a bons excomunistes i antisemites que són, no te’n pots esperar res de millor. Encara sort que només es dediquen a això i no a instaurar una dictadura com la de l’Stalin, que pel fet de ser d’esquerres no és menys dictadura eh, que ja n’hi ha prou de la condescendència dels que van amb pistoles a les manifestacions antisemites i es creuen que el Gulag era un retir vacacional com les platges de Benalmádena, Maleni inclosa.

Però que el que porti l’empanada còsmica de no saber a quin joc juga sigui el portaveu del govern, el ministre de l’interior que ha de vetllar per la seguretat i la llibertat, els dos valors més essencials i irrenunciables de la nostra societat amenaçada per les potències emergents i per models antagònics, provoca una malestar difícil de comprendre. Com pot aquest home garantir la seguretat del meu fill quan vagi a la Plaça de Catalunya a celebrar els títols del Barça?

Senyor Rubalcaba, no se n’adona que la seva postura marcant múscul, a la seva edat, és una broma de mal gust? No veu que ja se li ha passat l’edat de la consigna buida? Fer-se l’interessant amb les propostes amagades és molt més que jugar a fer-se l’alternatiu graciós. És riure’s de la gent que pateix el drama social de l’atur.

Article escrit en resposta a “El saltimbanqui” publicat a La Vanguardia, 05/07/2011. El podeu consultar aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s