El gras immoral de Megaupload

Article escrit en resposta a El simpático Dotcom, publicat a La Vanguardia el 24 de gener de 2012 (i amb un record especial a ¡Sexo! ¡Drogas! ¡Ordenadores! La escandalosa vida del Gordo de Megaupload al descubierto, publicat el 23 de gener a El Jueves; cap al final, no l’he entès massa bé, però l’important ja s’entén).

Ah, amigues, avui m’he pogut dedicar a un tema que, com deveu imaginar, m’apassiona: l‘internet. O més ben dit, dos: l‘internet i el relativisme del tot s’hi val. Perquè, què és això de confondre el robatori de drets d’autor amb la LLIBERTAT… no us sembla que fa pudor de confondre LLIBERTAT i llibertinatge? Eh? Eh? EH?

Perdoneu, companyes, però és que el relativisme pot amb mi… Menys mal que algunes encara conservem clara la noció del que és la LLIBERTAT i no permetrem que s’embruti aquest bell mot per defensar absurditats com el GRATIS TOTAL. Perquè, és això el que volen, no? El gratis total, el somni dels dropos, dels que es lleven a les 10, dels que mai han hagut de suar per treballar, dels nens mimats, dels que viuen dels papàs. En definitiva, de tots aquells que, amb la seva irresponsabilitat, obliguen el ciutadà normal a pagar els seus capricis. De tots aquells que, vivint així, amenacen la LLIBERTAT de tots els que paguem impostos i paguem per les cançons que ens descarreguem i, així, donem vida a tots aquests autors que només tindran futur si, a través d’una major, poden publicar les seves obres.

Així que, si per defensar la LLIBERTAT hem de caure en la demagògia baratai recordar que el senyor Kim Schmitz és un gordo immoral, que té molts Mercedes, que corre en curses il·legals i que va intentar subornar els (nostres!) Mossos d’Esquadra (i dic jo, si la seva voracitat no té fronteres, perquè n’ha de tenir l’FBI?), doncs, apa, som-hi! Atiar l’odi de classe no pot servir per atacar banquers, magnats ni polítics (aquests homes que, com Duran i Lleida, el Conde o el senyor Fainé fan progressar el país), però sí per defensar la LLIBERTAT. A vegades, cal embrutar-se les mans, i a mi ningú no em podrà dir mai que no m’he arremangat pels valors de la civilització!

Perquè, amigues, estar a favor del gratis total, del llibertinatge i de l‘internet descontrolat és estar a favor del senyor Schmitz (això ho sé jo i no crec que admeti discussió), i això és estar en contra d’occident. Estar en contra que el govern americà s’arrogui el control sobre una xarxa que conté informació de gent de tot el món és estar a favor d’aquest senyor malvat. Aquest senyor que s’ha engreixat durant anys amb els diners que, d’altra manera haguessin anat a parar a les butxaques d’artistes desnerits (o és que us penseu que els Manel i els Amics de les Arts estarien tan prims si no fos per les descàrregues il·legals? Ja veureu com es posen, ara que han tancat Megaupload, ja veureu…). Perquè, no sé vosaltres, però jo només he sentit dir coses bones sobre les discogràfiques i les productores de cine. Penseu que, sense elles, no tindríem els Beatles, ni James Bond, ni Mark Knopfler ni, vaja, tots els bons, que són els que són i tots sabem qui són.

I en fi, que ara ens vindran tots aquests pretesos intel·lectuals a dir-nos que els models culturals estan variant, que l‘internet lliure permet atacar els fonaments de la cultura vertical o que els drets d’autor entesos com fins ara són prebendes de grans corporacions per seguir ingressant diners a canvi de res. Però, amigues, nosaltres sabem que tot això és pura diarrea verbal proferida per no deixar-nos veure el que hi ha darrera de tot: un nou intent dels enemics de la civilització per enterrar-nos. Un nou assalt a la LLIBERTAT. Qui vulgui música que la pagui. Qui vulgui que escrigui que em pagui. I si no, és amic del gordo de Megaupload.

(perdoneu per tanta majúscula i tanta negreta, però és que hi ha dies que la meva ira vessa sobre el teclat).

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s