Normalitat i civilització

Ai amigues, començo a estar espantada. Sembla irònic, no, que un partit polític de nom tan bonic sigui una cosa tan lletja? Perquè, és bonic ¿no? el nom d’Alba Daurada? No és gens cursi, no? El Basté i jo, àrbitres del gust, l’altre dia dèiem que bonic que seria, si no estés tacat, que l’Artús hagués pres aquest nom pel partit que ens durà a Itaca…

Però centrem-nos, mai més ben dit: el desastre de Grècia. El desastre de Grècia és que, gràcies a una conjuntura econòmica negativa que només en molt petita mesura és responsabilitat dels governants dels partits normals (diguem-ho així, que ja ens entenem), tota la colla d’estrafolaris extremistes de dretes i d’esquerres, que són les dues cares de la mateixa moneda (sí, sí, indignats i neonazis, la mateixa merda, perdoneu que us ho digui), han estat votats per la massa ignorant grega. A causa d’això, els partits normals no poden formar un govern normal que porti Grècia pel camí normal de fer-li cas a la Merkel per tal que, potser no surtin de la crisi, però com a mínim paguin tot allò que deuen. Perquè sí, amigues, aquesta és la idea de fons: un partit dels normals, pot ser que apliqui poc sentit comú, però sempre, per norma, serà millor que un partit d’extrems. Perquè els extrems són dolents, el centre és la veritat i La Vanguardia el seu profeta.

I agafeu-vos fort, perquè la demagògia i la mentida vénen ara cap a Espanya: aquí, partits feixistoides amb proclames que, no sé a vosaltres, però a mi em semblen bastant properes a les dels indignats, han tret molts vots a les eleccions municipals, i això anirà a més. Així que, per superar la crisi econòmica, no sé què cal fer, però sí que sé que, per evitar la derrota del sentit comú i superar la crisi social (que és molt més important que l’econòmica, us ho dic), cal que deixem enrere el bonisme ens encarem amb la radicalitat: jo sóc demòcrata, però abans de tot, civilitzada i normal.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s